Egzotikus akciók


Egzotikus utak, akciók

Egzotikus utak

 

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG 2017. (szervezés alatt)

8 nap / 5 éj

India-Aranyháromszög 8 nap / 5 éj

Delhi – Jaipur és környéke – Bharatpur – Keolodeo Nemzeti Park – Fatehpur Sikri – Agra (Taj Mahal)

Ámulatba ejtő templomok, vallási emlékek, a különleges vidékek, és az indiai emberek kedvessége. Egy hét alatt India legcsodálatosabb műemlékeit fedezhetik fel: Delhiben a fantasztikus Vörös Erőd, a hatalmas Amber erőd Jaipurban, a Szelek Palotája és a szerelem emlékműve, a Taj Mahal, mind felejthetetlen élmény!

1. nap: Isztambuli átszállással repülés Delhibe.

2. nap: DELHI
Ó-Delhi felfedezése: a Chandi Chawk (ezüst utca), Jama Masjid, Humájun mauzóleuma; Ghandi elnök síremléke.

3. nap: DELHI – JAIPUR
Qutab Minar (Világörökség) megtekintése, 1500 éve nem rozsdásodó vasoszlop. Utazás Jaipurba, a „rózsaszín városba”.

4. nap: JAIPUR
Amber-erőd: Jaipur-tól nem messze északra egy Mogul királyi székhely volt. Felmegyünk a hegytetőn álló pompás erőd-palotába, ahol megtekinthetők díszes kapuk, udvarok, csarnokok; tó közepén álló mogul díszkert. Majd városnézés Jaipurban: Maharadzsa palota (City Palace): csodás kertjei álomszerűek. Jantar Mantar: Jai Singh maharadzsa csillagvizsgálója, Hawa Mahal (kívülről): Szelek palotája, erről a homokkő emelvényről szemlélhették a palota hölgyei az utcai életet. Bari Chaupar: vásárlási lehetőség.

5. nap: JAIPUR – BHARATPUR
A Jaipurtól 2,5 km-re, festői szurdokban található vallási központ, Galta (Napisten Temploma) megtekintése. Utazás Bharathpuba, mely elsősorban Madárrezervátumáról (világörökség) híres. A barathpuri királyságot a dzsátok alapították. A XVIII. században épített Bharatpur-erődöt (Vas erőd), még a britek sem tudták bevenni.

6. nap: Keolodeo Nemzeti Park (Madárrezervátum) – FATHEPUR SIKRI – AGRA
Kora reggel látogatás a Keolodeo Ghana Nemzeti Parkba (Ázsia egyik legszebb madárrezervátumába). A parkban, a több mint 375 madárfaj mellett például hiéna, sakál, antilop, és ún. „kék tehén” (nilgai) is megtalálható itt.
Utazás Agrába, útközben Fatehpur Sikri, Akbar mogul uralkodó fővárosának megtekintése. Egykoron paloták, templomok, mecsetek pazar sokasága állt itt, de miután a várost a vízhiány miatt elhagyták, „szellemvárossá” vált. Érkezés Agrába, felkeressük az egykori mogul birodalom irányító központját az Agrai erőd, amit Vörös Erődként is ismernek (Világörökség); ha időnkbe belefér a kevésbé ismert Itimad-ud-Dailah Baby Taj-ként emlegetnek. Intarziái a Taj Mahal szépségét is felülmúlják. Ez volt az első mogul-építmény, mely márványból készült. A néhány évvel később épült Taj Mahalt láthatóan ennek az építménynek alapján emelték.

7. nap: AGRA – DELHI
Reggel a Taj Mahalt tekintjük meg (Világörökség): kétségbevonhatatlanul a világ legcsodálatosabb emlékműve a XVII. századból. A fehér márvány kolosszális tökéletes remeke, valódi ékszere a világ építészetének és betetőzése a nagymogul stílusnak. Az építkezés 20 évet vett igénybe. Több száz meggyilkolt mesterember és 20.000 segédje „faragott” „örökös” emléket Sah Dzsahan kedvenc feleségének.
Utazás Delhibe, útközben megtekintjük a Sikandra-t, Nagy Akbar mogul uralkodó hatalmas nyughelyét is. Akbar síremléke személyiségének sokoldalúságát jeleníti meg. Az óriási, gyönyörűen faragott, vörös-sárga homokkő sír egy kert közepén emelkedik, illetve megállunk India egyik legősibb településénél, Mathuránál. Ez Krisna isten egyik központja, a különböző vallások olvasztótégelye.

8. nap: Hajnalban transzfer a reptérre, utazás haza. Érkezés Budapestre kora délután.

 

 

Egzotikus utak
http://youtu.be/aN09yiIaMT4