Autóbuszos és repülős utazási ajánlataink

 

Dátum/Időpont
2020/08/20 - 2020/08/23

Úti cél
Krakkó


  Krakkó-Wieliczka-Zakopane / 4 nap

2020. augusztus 20-23. 52.500 Ft/fő

1. nap: Békéscsaba  -Szeged – Budapest – Besztercebánya – Krakkó
Elutazás Békéscsaba-Szeged-Budapest Parassapuszta útvonalon a kora reggeli órákban Szlovákiába, az Alacsony-Tátra vidékére. Besztercebányán rövid pihenőt tartunk. Továbbutazva Árva várát látogatjuk meg, mely már az őskorban lakott volt. (A korábbi fa erődítményt később kőből építettek újra.)

Árva vára

Krakkó felé folytatjuk utunkat, ahol 3 éjszakán keresztül szállásunk lesz.

2. nap: Krakkó és a Wawel (20 km)
Reggeli után helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk Krakkóval. Gyalogos séta az óvárosban (a főtér látnivalói – a világörökség része), Posztócsarnok, Maria templom, Jagelló Egyetem, Barbakán, a színház. Délután ellátogatunk a Wawel-be: megtekintjük a híres koronázó templomot, ahol Báthory István és Nagy Lajos királyok sírja nyugszik. Szabadidő a hangulatos óvárosban. Visszatérünk a szállodába.

Wawel

3. nap: Wieliczka – a sóbánya és Auschwitz (160 km)
Reggelit követően szabadprogram Krakkóban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: ezen a napon különleges helyre látogatunk, az UNESCO védelmét élvező világörökség részeit tekintjük meg. Reggeli után a Wieliczka sóbányához látogatunk. Földünk egyik legrégebbi, ma is látogatha¬tó sóbányája turisták ezreit vonzza. Csodálatosak sóból kivájt folyosói, csillogó termei, kápolnája. Wieliczkából krakkói szálláshelyünkre térünk vissza. Fakultatív ajánlatunk délutánra: Auschwitzba, a hírhedt náci fogolytáborba utazunk. A mementónak megmaradt emlékek ma is megdöbbentik a látogatót (belépőjegy a helyszínen fizetendő).

Wieliczka

4. nap: Nedec vára – Zakopane – Chochołów skanzen – Donovaly – Budapest – Szeged
A mai napon megtekintjük a Dunajec folyó jobb partján magasodó Nedec várát és utánajárunk a rejtélyes inka kincs történetének! A Lengyel-Tátra egyik jól ismert téli-nyári üdülőhelyét, Zakopanét keressük fel. Jó idő esetén felvonóval feljutunk a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a városra. Rövid időre buszunkra szállunk és a Zakopanera jellemző tipikus goral építészeti stílusjegyeket viselő Chochołów skanzen faluba érkezünk, ahol egy fotó szünetre megállunk.

Zakopane

Hazafelé tartva útközben megpihenünk Donovaly sokak által jól ismert téli síterep közelében. Tovább utazva a késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd hazautazás Szeged útvonalon át Békéscsabára.

Részvételi díj: 52.500 Ft
1 ágyas felár:18.000 Ft
3x fakultatív vacsora:10.500 Ft
Utasbiztosítás (BBP): 2.280 Ft

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás:3x reggeli
Fakultatív programok (15 főtől)
Látogatás Auschwitzban 5.800 Ft (belépőjegy a helyszínen fizetendő)
Wieliczka sóbánya látogatás 4.500 Ft (belépőjegy a helyszínen fizetendő)