Advent – Zakopanéban és Bártfán – december (2 nap) Irányár: 47.500 Ft/fő

Dátum/Időpont
2024/12/14 - 2024/12/15

Úti cél
Lengyelország


Advent – Zakopanéban és Bártfán

2024.12.14-15.

Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busz
Zakopánéban igazi hamisítatlan gorál hangulat fogad, számtalan látnivaló és kulturális örökségi helyszín színesíti utunkat: Bártfa szemet gyönyörködtető óvárosa, Nedec vára és Kassa történelmi belvárosa. Mintha síelni indulnánk, de mégsem kell kényelmetlen síruhát öltenünk. Felvonóval látogatunk a Gubalowka csúcsára.
A piacon hagyományos füstölt sajtokból csemegézünk, este élvezzük Zakopane adventi illatait, hangulatát.
Porgram:

1. nap: Budapest – Besztercebánya – Zakopáne – Gubalówka felvonóval és Piac (410 km)
Kora hajnalban útnak indulunk Békéscsabáról. – Budapest érintésével utazunk Szlovákiába, az Alacsony-Tátra vidékére. Besztercebányán rövid pihenőt tartunk, sétálunk belvárosában. Utunkat folytatva Árva vára „alatt” elhaladva az Árva folyó völgyében a lengyel Tátra egyik jól ismert téli-nyári üdülőhelyet, Zakopanét keressük fel. Jó idő eseten felvonóval feljutunk a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a városra. Meglátogatjuk a II. János Pál Pápa tiszteletére épített Gorál templomot, majd a Gorál építészeti emlékek között sétálunk (fatemplom, régi temető). Nézelődünk és vásárolunk helyi piacán kézműves termékekből, megkóstoljuk a híres tradicionális finom sajtokat közben melegítőnek forralt bort vagy mézes sört ajánlunk utasainknak. Ez alkalommal nem csak sajtok kóstolására nyílik majd lehetőség, hanem további karácsonyi ajándékokat is vásárolhatunk. Fakultatív vacsoránkat egy hangulatos helyi gorál étteremben fogyasztjuk el, ahonnan felmelegedve, jóllakottan szállásunkra térünk.

2. nap: Nedec vára – Bártfa – Kassa – Budapest (550 km)
Reggelit követően az elcsendesült Zakopanénak búcsút intünk és a Dunajec völgyébe indulunk.

Nedec váránál tartunk pihenőt melyet megtekintve (kívülről) folytatjuk utunkat a történelmi Bártfára. Szlovákia egyik legszebb kisvárosa a mai napig szemet gyönyörködtető módon őrzi a középkor hangulatát. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óváros főterén számtalan képet készítünk kapuiról, bástyáiról, a városházáról és a Szent Egyed gótikus templomáról. Utunkat folytatva a 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városba. Kassára igyekszünk, mely ünnepi hangulatban, óriási karácsonyfával fogad bennünket a város. Több tucat, fából készült házikóban kínálják az árusok a kézműves portékákat, finomságokat, illatozó forralt bort és puncsot kóstolhatunk. Betlehemes játékok, karácsonyi dallamok hangulata kísér bennünket még akkor is, mikor felszállunk a hazafelé induló autóbuszunkra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazás Békéscsabára.

Időpont: 2024.12.14-15.

Részvételi díj: 47.500 Ft / fő
1 ágyas felár: 13.500 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 5.500 Ft/fő)

Utasbiztosítás (Classic): 1.400 Ft

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 1 éj panzió*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 1x reggeli

Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Gorál vacsora (3 fogás): 9.500 Ft / 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Utazás: nyugati típusú, komfortos, légkondicionált, 49+2 férőhelyes autóbusszal, melyek biztonsági övvel ellátottak. Csomagkorlátozás 18 kg/fő. (minimális utaslétszám, mellyel az utat indítjuk: 35 fő)

Az ország úti okmány, egészségügyi előírásai az irodában átvehetők, valamint a continent.hu weboldalon (hasznos infók menü, tanácsok országonként almenüben) megtekinthetők!

Kellemes utat és jó időt kívánunk!

Continent Utazási Iroda   tel.: 30/ 899 6593, 66/442 145

Search

+