Jordánia repülővel – Amman – december (4 nap) Irányár: 149.900 Ft/fő

Dátum/Időpont
2023/12/09 - 2023/12/12

Úti cél
Jordánia


Jordánia – repülővel

2023.12.09-12.   149.900 Ft/fő

1. nap: Budapest – Amman
Elutazás Budapestről Ammanba, a Jordán Hásimita Királyság fővárosába közvetlen repülőjárattal. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Regency Palace Amman, majd fakultatív vacsora egy belvárosi étteremben.

2. nap: Ajánlott program – Petra / Reggeli a szállodában, majd következik egy csodálatos nap a Világ Hét Új Csodájának egyikében: Petrában. (fakultatív)

A Nabateusok egykori fővárosa egyedülálló élményt biztosít az idelátogatóknak. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális Világörökségeinek egyike. A városba vezető utat a Szik szurdokon keresztül (kb. 1,5 kilométer) sétálva tesszük meg. Petra legcsodálatosabb épületének bejáratnál tornyosuló kincstárnak a látványára nehéz felkészülni, mindenkit rabul ejt. A kincstár mögött a szűk szurdok széles völggyé válik. Mindenfelé egy elveszett civilizáció romjait látjuk. Egy templomot, egy színházat, valamint több tucat sírt. Szabadidőben lehetőség van ellátogatni a Kolostorhoz is, amely a hegytetőn található. Elszigetelt fekvésével fenségességet és nyugalmat áraszt, így semmiképpen nem érdemes kihagyni. Szállás az előző nap szerint.

3. nap Fakultatív kirándulás Wadi Rum-ba, mely Természetvédelmi Terület Jordánia déli részén található, 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökségének része.

Vörös homok, gránit hegységek, ősi sziklarajzok, ókori szikla feliratok mellett a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence emlékét is megidézhetjük, aki az I. világháború éveiben itt vezette a beduin sereget a törökök ellen.

4. nap Szabadprogram, vásárlás, fürdés, pihenés.

Majd indulás a repülőtérre, hazautazás.

Irányár: 149.900 Ft/fő

Az irányár tartalmazza: a repülőjegyet illetékkel, a reptéri transzfert, 3 éjszakai szállást az 5* Regency Palace Amman Hotelben, 1 db kisméretű kézipoggyászt/fő, valamint a magyar telefonos asszisztenciát.

Az ár a közzététel napján 2023.08.12-i kalkuláció szerinti. (a helyek és árfolyam függvényében)

Országinfó és biztosítási tájékoztató a www.continent.hu – hasznos infók menüpontban.

Kellemes utat és jó időt kívánunk!

Részletek:

Continent Utazási Iroda     tel.: 30/899 6593 és 66/442-145

Search

+