Jordánia repülővel – Amman – július (8 nap) Irányár: 249.900 Ft/fő

Dátum/Időpont
2024/07/18 - 2024/07/25

Úti cél
Jordánia


Jordánia – repülővel

2023.07.18-25.   249.900 Ft/fő

1. nap: Budapest – Amman
Elutazás Budapestről Ammanba, a Jordán Hásimita Királyság fővárosába közvetlen repülőjárattal. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Grand Palace Hotel**** Amman. (7 éj)

2. nap Fürdés, pihenés, szabadprogram

3. nap: Ajánlott program – Petra / egy csodálatos nap a Világ Hét Új Csodájának egyikében: Petrában. (fakultatív)

A Nabateusok egykori fővárosa egyedülálló élményt biztosít az idelátogatóknak. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális Világörökségeinek egyike. A városba vezető utat a Szik szurdokon keresztül (kb. 1,5 kilométer) sétálva tesszük meg. Petra legcsodálatosabb épületének bejáratnál tornyosuló kincstárnak a látványára nehéz felkészülni, mindenkit rabul ejt. A kincstár mögött a szűk szurdok széles völggyé válik. Mindenfelé egy elveszett civilizáció romjait látjuk. Egy templomot, egy színházat, valamint több tucat sírt. Szabadidőben lehetőség van ellátogatni a Kolostorhoz is, amely a hegytetőn található. Elszigetelt fekvésével fenségességet és nyugalmat áraszt, így semmiképpen nem érdemes kihagyni. Szállás az előző nap szerint.

4. nap Szabadprogram, vagy fakultatív Amman városnézés, melynek során ismerkedés a város nevezetességeivel. (Római színház, Abdullah Királyi mecset, Citadalla)

5. nap Fakultatív kirándulás Wadi Rum-ba, mely Természetvédelmi Terület Jordánia déli részén található, 2011 óta az UNESCO természeti és kulturális világörökségének része.

Vörös homok, gránit hegységek, ősi sziklarajzok, ókori szikla feliratok mellett a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence emlékét is megidézhetjük, aki az I. világháború éveiben itt vezette a beduin sereget a törökök ellen.

6. nap Fakultatív program keretében utazás a Holt-tengerhez. A Jordániát nyugaton, Izraelt és Palesztinát keleten határoló Holt-tenger a csodák oázisa a közép-kelet-ázsiai térségben. A szuper sós víztest 3 millió éves múltra tekint vissza, és köztudottan mágikus gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.

7. nap Szabadprogram – vásárlás.

8. nap Indulás a repülőtérre, hazautazás.

Irányár: 249.900 Ft/fő

Az irányár tartalmazza: a repülőjegyet illetékkel, a reptéri transzfert, 7 éjszakai szállást az 4* Grand Palace Hotelben reggelivel, 1 db kisméretű kézipoggyászt/fő, valamint a magyar telefonos asszisztenciát. (további poggyász felár ellenében)

Reptéri transzfer: 15.000 Ft/fő

A Jordan-pass megvásárlásával a vízumot is megkapjuk és a belépőket is tartalmazza, számos látnivalóval!

Az ár a közzététel napján 2024.05.07-i árfolyam és helyek szerint, mely változhat! (foglalás után már nem)

Országinfó és biztosítási tájékoztató a www.continent.hu – hasznos infók menüpontban.

Kellemes utat és jó időt kívánunk!

Részletek:

Continent Utazási Iroda     tel.: 30/899 6593 és 66/442-145

Search

+