Krakkó-Wieliczka-Zakopane – július (4 nap) Irányár: 89.900 Ft/fő

Dátum/Időpont
2024/07/15 - 2024/07/18

Úti cél
Lengyelország


  Krakkó-Wieliczka-Zakopane / 4 nap

2024.07.15-18.   89.900 Ft/fő

1. nap: Békéscsaba  – Budapest – Besztercebánya – Krakkó 
Találkozás 5.00 h-kor az Evangélikus Nagytemplom mögötti parkolóban. Majd Békéscsaba – Budapest – Parassapuszta útvonalon át elutazunk Szlovákiába, az Alacsony-Tátra vidékére. Besztercebányán rövid pihenő, városi séta. Ezt követően Árva várát látogatjuk meg, mely már az őskorban lakott volt. (A korábbi fából készült erődítményt később kőből építettek újra.)

Krakkó felé folytatjuk utunkat, ahol 3 éjszakán keresztül lesz a szállásunk.

2. nap: Krakkó és a Wawel 
Reggeli után helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk Krakkóval. Gyalogos séta az óvárosban (a főtér látnivalói – a világörökség része), Posztócsarnok, Maria templom, Jagelló Egyetem, Barbakán, a színház. Délután ellátogatunk a Wawel-be: megtekintjük a híres koronázó templomot, ahol Báthory István és Nagy Lajos királyok sírja található. Szabadidő a hangulatos óvárosban. Visszatérünk a szállodába.

Wawel

3. nap: Wieliczka – a sóbánya és Auschwitz 
Reggelit követően szabadprogram Krakkóban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: ezen a napon különleges helyre látogatunk, az UNESCO védelmét élvező világörökség részeit tekintjük meg. Reggeli után a Wieliczka sóbányához látogatunk. Földünk egyik legrégebbi, ma is látogatható sóbányája turisták ezreit vonzza. Csodálatosak sóból kivájt folyosói, csillogó termei, kápolnája.

Wielicz­kából krakkói szálláshelyünkre té­rünk vissza. Fakultatív ajánlatunk délutánra: Auschwitz, a hírhedt náci fogolytábora. A me­mentónak megmaradt emlékek ma is megdöbbentik a látogatót (belé­pőjegy a helyszínen fizetendő).

4. nap: Nedec vára – Zakopane – Chochołów skanzen – Donovaly  – Békéscsaba
A mai napon megtekintjük a Du­najec folyó jobb partján magaso­dó Nedec várát és utánajárunk a rejtélyes inka kincs történetének! Ezt követően a Lengyel-Tátra egyik jól ismert téli-nyári üdülőhelyét, Zakopanét keressük fel. Jó idő esetén felvonó­val feljutunk a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a városra. Rövid időre buszunkra szállunk és a Zakopanera jellemző tipi­kus goral építészeti stílusjegyeket viselő Chochołów skanzen faluba érke­zünk, ahol fotószünet. Hazafelé tartva útközben megállunk Donovaly  – sokak által jól ismert – téli síterep közelében. Majd hazautazás. Békéscsabára érkezés a késő esti órákban.

Zakopane

Irányár: 89.900 Ft/fő   (min. létszám 35)

Irányár tartalmazza: az útiköltséget, a 3 éjszakai szállást reggelivel és az Áfa költségeit. (belépőjegyet, audioguide-ot/ fülhallgatót nem tartalmaz)

*(Kis csoportos létszám felár: 6.000 Ft / 25-34 fő esetén)
1 ágyas felár: 22.000 Ft
3x fakultatív vacsora: 14.500 Ft (ital nélkül) A helyszínen idegenforgalmi adó fizetendő.

Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft

Utazás: nyugati típusú, légkondicionált  autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x reggeli

Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük foglaláskor előre jelezni szíveskedjenek!
Látogatás Auschwitzban: 6.500 Ft + belépőjegy
Wieliczka sóbánya látogatás: 5.000 Ft + belépőjegy

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 15 EUR + 300 PLN

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Search

+