Levendulaszüret és állatkert látogatás – június (1 nap) Irányár: 14.500 Ft/fő

Dátum/Időpont
2021/06/19

Úti cél
Magyarország


Levendulaszüret Tihanyban és Veszprém

2021.06.19.

Utazzon velünk a tihanyi levendulaszüretre!

Szombat reggel találkozás 05:00 órakor Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti parkolóban. Majd utazás Tihanyba autóbusszal. Útközben tartunk pihenőt, általában Inárcsnál állunk meg.

Tihanyba érkezvén első programpontunk a “Szedd magad” levendulamező meglátogatása, ahol mindenki kedvére gyűjtheti be a legfinomabb és legértékesebb aromájú levendulát. (A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt arató táskába lehetséges.)

Tihany életében a levendula fontos és kiemelt szerepet játszott mindig és a mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának.
A szedés helyszíne: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság időszakos szabadtéri bemutatóhelye Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó)
Aratótáska a napi készlet erejéig, 9.00 órától 19.00 óráig vásárolható.

Az arató táskák irányára: 1.500 Ft/db A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja. A levendula ültetvényen egyszerre maximum 500 fő tartózkodhat. Virágszedésre a készlet erejéig van lehetőség, a szedésre kijelölt területen!

Az “aratás” után fakultatív ebéd, majd felkeressük a Tihanyi Bencés Apátságot.

Az Apátság megtekintése után sétát teszünk az Apátságot és a Visszhang-dombot összekötő Pisky-sétányon, ahol mindenki gyönyörködhet a “tipikus” tihanyi látképben. A Visszhang dombon kipróbálhatjuk a híres Tihanyi visszhangot, mely a közhiedelemmel ellentétben működik.

Majd elutazás Veszprémbe, ahol az állatkert látogatása (belépő: 1.900 Ft gyermek, 2.000 Ft diák, nyugdíjas, 2.800 Ft felnőtt) vagy szabadprogram.

A szabadprogram után visszautazás Békéscsabára, ahová a kora esti órákban érkezünk.

Útiköltség: 14.500 Ft/fő   (min. 35 fő esetén)

Utazás: 49+2 fh nyugati típusú, légkondicionált autóbusszal, mely biztonsági övekkel felszerelt.

Search

+