Titokzatos Mexikó és Cancun – március (11 nap) Irányár: 795.500 Ft/fő

Dátum/Időpont
2024/03/18 - 2024/03/28

Úti cél
Mexikó


Misztikus Mexikó – Azték és Maya piramisok

Egyéni, repülős út – fantasztikus programokkal!

11 nap / 9 szállás, 2024.03.18-28.

A fenti vagy tetszőleges időpontban!

Irányár: 795.500 Ft-tól/fő

Program:

1. nap Elutazás Budapestről egy átszállással Mexikóvárosba, a világ egyik legnépesebb városába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban, majd transzfer a szállodába. (7 éj, elhelyezés 5* hotel)

2. nap Ismerkedés Mexikóváros főbb látnivalóival, hop-on hop of city-túra keretében. Ezalatt szabadon megtapasztalhatjuk a várost – számunkra megfelelő ütemben. Fel-leszállási lehetőség a város 16 pontján.  A Zócalo, a mexikói főtér és a körülötte álló vallási és kormányzati épületek -Mexikóváros történelmi központját képezik. (UNESCO világörökségi helyszín) A legszebb épületek a Zólacó főtér köré csoportosulnak. Maga a tér hatalmas, ez a legnagyobb az egész latin-amerikai kontinensen, ahol 100.000 ember  is elfér.

3. nap Mexico City városnézés, melynek során Trajinera, a világörökség részét képező Xochimilcó, az Egyetemváros / Coyoacán és a Frida Kahlo múzeum megtekintése. A Casa Azul – a híres mexikói festőnő / Frida Kahlo és férje otthona volt – 1929-54 között. A Coyoacán (prérifarkas) negyedben található, ami ma már Mexikóváros része, de eredendően egy különálló városrész volt.

4. nap Kirándulás a több mint 1000 éves teotihuacáni romvárosba, mely annak idején már a bevándorló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói körutazás „kötelező” programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas), illetve sétálhatunk a „Holtak utcáján” is.

Visszaúton megnézzük a guadalupei régi és új bazilikát, amely az amerikai kontinens leglátogatottabb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).

5-7. nap A főváros további rejtelmének felfedezése. Piacon alkudozhatunk kézműves termékekre, vagy ízletes, fűszeres, csípős mexikói ételeket kóstolgathatunk.

8. nap A reggeli órákban transzfer a repülőtérre, majd elutazás Cancun-ba, ahová érkezés a kora délutáni órákban. Transzfer a szálláshelyre. (2 éj /elhelyezés 3* hotel óceánra néző szobáiban)

9. nap Chichi Kan cenote kirándulás, ahol megmártózhatunk a kék vízben. Fürdés után egy helyi étteremben, finom svédasztalos ebéd. Ezt követően meglátogatjuk a maja civilizáció legfontosabb és leghíresebb maradványait – Chichén Itzát. 1988-ban az UNESCO Világörökség részévé, 2007-ben pedig a modern világ 7 csodája közé sorolták!

10. nap Szabad program – fürdés pihenés.

A délutáni órákban transzfer Cancun repülőtérre, majd elutazás a Lufthansa közvetlen járatával Frankfurtba. (éjszaka a repülőn)

11. nap Frankfurtba érkezés helyi idő szerint a délelőtti órákban, ahonnan utazás Budapestre.

Az irányár tartalmazza: a repülőjegyet illetékkel, a transzfereket, 9 éjszakai szállást a leírás  szerinti szálláshelyeken, programokat, 1 db 8 kg súlyú, 50x40x20 cm kézipoggyászt  és magyar nyelvű asszisztenciát (további poggyász felár ellenében)

Az ár a közzététel napja (2024.11.04.) szerinti árfolyam és helyek függvényében! (mely változhat)

Az irányár nem tartalmazza: a helyszínen fizetendő adókat, a kombinált biztosítást- melynek összege 30.000 Ft-tól/fő (kor- és részvételi díjfüggő)

Az országinfó weboldalunkon a hasznos infók tanácsok országonként menüpontban megtekinthető!

Részletekről érdeklődés: email címen, valamint a
30/899 6593 és 66/442-145  telefon számokon / Continent Utazási Iroda

 

 

Search

+