Mohács – Busójárás – február (1 nap) Irányár: 18.000 Ft/fő

Dátum/Időpont
2023/02/19

Úti cél
Magyarország


Mohács – Busójárás  Irányár: 18.000 Ft/fő

xxx

Békéscsabáról – autóbusszal

Békéscsaba – Szeged  – Mohács – vissza

Kora reggeli órákban indulunk Mohácsra- ahol először a Nemzeti Emlékhelyet tekintjük meg, mely az 1526-os mohácsi vésznek állít emléket. 14 000 magyar katona esett el itt másfél óra leforgása alatt, köztük a mindössze 20 esztendős II. Lajos királyunkkal, így ezt az évszámot tekintik történészeink a magyar középkor végének… Mindezek után, Mohács belvárosába, a busójárás helyszínére érkezünk, ahol a főutca számos kávézójában és éttermében lehetőségünk lesz felmelegedni egy-egy csésze kávé vagy tea társaságában az ízek udvarában!

Megtekintjük a vidám busók felvonulását, szabadidőben lehetőség nyílik a város műemlékeit is megcsodálni, mint például a Széchenyi teret „A három leány szobrával”, a tér látképét uraló Fogadalmi Emléktemplomot, a Városházát, a Szentháromság teret, stb. A mai busójárás, a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek és találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére, a különböző csoportok a főutcán át, bevonulnak a város főterére, ahol a szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton, és a környező utcákban, zajt keltve, ünneplik a farsangot. Szürkületkor, visszatérnek a főtérre és a télűzés fő attrakciója, hogy a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak. Az esti órákban a busókat magunk mögött hagyva, hazafelé indulunk.  Érkezés Békéscsabára a késő esti órákban.

Irányár: 18.000 Ft/fő

Utazási: 49 fh nyugati típusú, légkondicionált, biztonsági övekkel ellátott autóbusszal, min. létszám: 35 fő

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 5.000 Ft/fő

Search

+