Párizs-Versailles-Loire völgye – november (6 nap) Irányár: 218.000 Ft/fő

Dátum/Időpont
2023/11/03 - 2023/11/08

Úti cél
Franciaország


Párizs-Versailles-Loire völgye / 6 nap

2023.11.03-08.    218.000 Ft/fő

„Paris vaut bien une messe!”

1. nap: Békéscsaba – Szeged – Budapest – Mannheim (körny) (1060 km)
Elutazás a reggeli órákban Szeged­ről. A Budapest–Hegyeshalom–Pas­sau–Regensburg útvonalon uta­zunk tovább Németországba rövid pihenőkkel és napközbeni fakulta­tív ebédelési lehetőséggel. Tran­zitszállás Németország területén.

2. nap: Mannheimtől Párizsig (520 km)
Reggelit követően továbbindulunk Franciaországba. Párizsba a kora délutáni órákban érkezünk és a francia főváros nevezetességeivel ismerkedünk, az egyik legszebb részletébe kapunk bepillantást a vá­rosnak: a Montmartre dombon talál­ható festői Sacre Coeur bazilikához könnyed sétával érkezünk, ahon­nan páratlan „köszöntőt” kapunk a várostól! A Montmartre dombról lesétálva a Festők terén át a Mou­lin Rouge ikonikus bejáratához ér­kezünk és élvezzük a Place Pigalle hangulatát. Szállásunk 4 éjszakán át Párizsban lesz.

3. nap: Párizs és a Louvre tárlatvezetéssel
Reggelit követően folytatjuk autó­buszos és gyalogos párizsi város­néző programunkat: Eiffel-torony, Napóleon sírja, Ecole Militaire, Pala­is de Chaillot, Notre Dame, Pompi­dou Centre, Opera, Diadalív, Louvre.

Fakultatív ajánlatunk: Louvre-ban magyar nyelvű tárlatvezetéssel tekinthetjük meg a világhírű alkotáso­kat.  Ezt követően a Grand Boulevardra in­dulunk, majd szabadidőben megte­kintheti az Orsay Múzeum páratlan impresszionista gyűjteményét. Dél­után a Szent Lajos szigetre látoga­tunk, majd a híres Quartier Latinben sétálunk. Élvezhetjük a diáknegyed páratlan, kora esti hangulatát. Fakultatív ajánlatunk: zenés-tán­cos vacsorára invitáljuk a Latin-ne­gyedbe.

4. nap: Chartres és a loire-völgyi kastélyok (520 km)
Ízletes reggelinket elfogyasztva programját egyénileg tervezhe­ti Párizsban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész na­pos kirándulásra indulunk a Loi­re-völgyébe, útközben megtekintve a Chartres-i világhírű gótikus ka­tedrálist. A Loire völgyéhez érkezve felkeressük a Blois és Chambord kastélyokat.

Chambord kastély

Estére fakultatív séta­hajózásra hívjuk a Szajnán, „Párizs a fények városa” .

5. nap: Versailles és a reimsi katedrális (380 km)
Reggelit követően a délelőttjét egyé­nileg tervezheti Párizsban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánla­tunk: Versailles-ba utazunk, ahol megtekintjük a város nevével egyet jelentő kastélyát (világörökség), az építészet e csodás remekművét. A korai vadászkastély helyére XIV. Lajos, a „Napkirály” által épített fran­cia barokk kastély szebbnél-szebb termeit járjuk be. A kastély parkjá­ban láthatjuk (kívülről) a magyar történelem szomorú emlékét idéző két Trianon Palotát is. A Párizsban maradt utasokkal együtt továbbutazunk Reimsbe: a világhírű katedrálist nézzük meg, majd Metz felé folytatjuk utunkat, szállá­sunk Metzben, vagy a környékén lesz. Repülős utasaink Párizs­ban maradnak, ahol még a mai este szállásuk lesz.

6. nap: Metz – Budapest – Szeged (1250 km)
Megreggelizünk, majd Németorszá­gon és Ausztrián keresztül utazunk hazafelé, útközben rövid pihenőkkel és napközbeni fakultatív ebédelé­si lehetőséggel. Érkezés Budapestre az esti-éjszakai órákban, továbbu­tazás Szegedre, onnan Békéscsabára.

Belépők tájékoztató ára:

Louvre magyar nyelvű tárlatvezetéssel 23 EUR + belépő

Zenés vacsora a Latin-negyedben 68 EUR

Versailles kirándulás 16 EUR + belépő

Loire völgyi kastélyok kirándulás 42 EUR + belép

Esti sétahajózás a Szajnán (helyszínen fiz.) 18 EUR

4 napos múzeumi bérlet 70 EUR

 

 

Search

+