Puglia – az európai Maldív – július (9 nap) Irányár: 139.900 Ft/fő

Dátum/Időpont
2022/07/16 - 2022/07/24

Úti cél
Olaszország, Puglia


Puglia – az európai Maldív

1. nap Békéscsaba-Bari (kb. 1700 km)

Találkozás Békéscsabán 10.00 h-kor az Evangélikus Nagytemplom mögötti parkolóban- Elutazás Békéscsaba- Budapest-Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós-Maribor-Ljubjana-Trieszt-Bologna útvonalon át Olaszországba. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap Pugliába érkezés

Pugliába érkezés a déli órákban. (Elhelyezés 3* Hotel 2 / 3 ágyas szobáiban Bari vagy körzetében – ahol 6 éjszakát töltünk) A szállás elfoglalása után –  fürdés, pihenés, szabadprogram. Városi séta során ismerkedés a főbb látnivalókkal. Az óvárosa sok érdekes látnivalóval várja a turistákat.  Sétálni, az óvároshoz hasonlóan, a tengerpart, és a parti sétány is egy hangulatos, helyszín.

Bari

3. nap Bari – Castel del Monte – Monopoli – Polignano a Mare (kb. 220 km)

Reggeli után szabadprogram, vagy egész napos fakultativ kirándulás során ismerkedés Bari nevezetességeivel,  majd a rejtélyes Castel del Monte várral – melyet az 1240-es években – II. Frigyes német-római császár épített.  Különleges látnivaló, építészeti-matematikai szabályossága miatt. 1996 óta a Világörökség része. A várhoz vezető sétaúton emelkedünk a környék fölé, élvezzük a környék panorámáját. A közel nyolcszáz éve épült egy nyolcszög alakú, nyolc darab nyolcszögletű tornyú erődnek minden emeletén nyolc egyforma terem található.

Castel dei Monte

Délutáni programban pedig Polignano a Mare egy festői, képeslapokra kívánkozó, a tenger melletti sziklákra épült falu felkeresése, mely Puglia egyik legromantikusabb, legszebb települése, mely nemzetközileg híres nyaralóhely. Szép kis óvárosának szűk utcáiban is jókat lehet sétálni. Következő program: Monopoli, ahol séta az óvárosban, majd a szép Maldív hatású strandok – felfedezése: Lido Sabbia D’oro. Útiköltség: 30.-Eur/fő)

 

Sabbia

4. nap Kirándulás Monopoliba, ahol séta az óvárosban, majd a szép strandok felfedezése: Lido Sabbia D’oro.
A kora délutáni órákban elutazás Trani-ba, ahol városi séta, mely egy kifejezetten autentikus és gyönyörű kis,
középkori kikötőváros, halászokkal, csodás katedrálissal.


5. nap Bari
– egész napos fürdés, pihenés, szabadprogram.

BARI29

6. nap Matera-Ostuni-Alberobello (kb. 300 km)

Fakultatív egész napos kirándulás (útiköltség: 40.-Eur/fő) – Puglia csodálatos városaiba. Elutazás a barlanglakásairól ismert Matera-ba, melyekben már Kr. e. 7000-ben is éltek emberek. Óvárosa, vagy inkább úgy mondhatjuk, hogy ősi városa, annak barlanglakásaival (Sassi di Matera) a Világörökség része. Mágikus, hihetetlen, egyedi, gyönyörű hely Matera, kevés helyen látni ilyet Európában.

Matera

Majd továbbutazás Ostuniba, melynek óvárosát ősi városfalak fogják közre. Puglia régió egyik legfestőibb városa ez. A dombon lévő fehérváros óvárosának labirintusában sétálva, megtekintetjük a 15. századi, látványos székesegyházat is.

Ostuni

Délután pedig a kirándulás fénypontjaként Alberobello felkeresése, mely különleges házairól, a kúpos tetejű kis trulló-házakról ismert település.

Alberobello

Sehol máshol a világon nem terjedtek el a trullo-házak. Szintén a Világörökség részét képezik. Szállás az előző nap szerint.

7. nap Bari
Szabadprogram, melynek során fürdés, pihenés. Szállás az előző nap szerint.

8. nap Bari-Trani-hazautazás (kb. 1720 km)

Reggeli a szállodában. A kora délutáni órákban elutazás Trani-ba, ahol városi séta, mely egy kifejezetten autentikus és gyönyörű kis, középkori kikötőváros, halászokkal, csodás katedrálissal.

Trani

Másik fő látnivaló a vár, a Castello Di Trani.  A program után San Marino – Velence-Trieszt-Maribor útvonalon keresztül hazautazás.  Éjszaka az autóbuszon.

9. nap
Tornyosnémeti-Nagykanizsa-Budapest útvonalon át hazautazás. (éjszaka az autóbuszon) Hazaérkezés várhatóan az
esti órákban.

Időpont: 2022. július 16-24.

Irányár: 139.900 Ft/fő (min. létszám 35 fő) + helyi idegenforgalmi adó 2 Eur/fő/éj + külföldi biztosítás: 570 Ft/fő/nap

Irányár tartalmazza: az útiköltséget, 6 éjszakai szállást reggelivel, valamint az Áfá-t. (belépőket, hajójegyet nem tartalmaz) Előlegfizetés: 50.000 Ft/fő

Fakultativ vacsora: 10 Eur/fő/nap

25-34 fő esetén: 9.000 Ft/fő

Ezen “létszám felár” az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett “létszám felár” az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni az utak.

Utazás: 49 fh. nyugati típusú, komfortos, légkondicionált, biztonsági övvel ellátott autóbusszal.  (csomagkorlátozás: 18 kg/fő)

Az ország úti okmány, egészségügyi előírásai az irodában átvehetők, valamint a continent.hu weboldalon (hasznos infók menü, tanácsok országonként almenüben) megtekinthetők!

Continent Utazási Iroda 

5600 Békéscsaba
Gyóni Géza u. 21.
Tel.: 30/935-7985, 66/442-145, 66/453-678

 

Search

+