Puglia varázslatos városai, tengerpartjai – szeptember (7 nap) Irányár: 165.900 Ft/fő

Dátum/Időpont
2024/09/23 - 2024/09/29

Úti cél
Olaszország, Puglia


Puglia varázslatos városai, tengerpartjai

1. nap Békéscsaba-Bari (kb. 1700 km)

Találkozás Békéscsabán 13.00 h-kor az Evangélikus Nagytemplom mögötti parkolóban- Elutazás Békéscsaba- Budapest-Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós-Maribor-Ljubjana-Trieszt-Bologna útvonalon át Olaszországba. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap Pugliába érkezés

Pugliába érkezés a déli órákban. (Elhelyezés 3* Hotel 2 / 3 ágyas szobáiban Bari vagy körzetében – ahol 4 éjszakát töltünk) A szállás elfoglalása után –  fürdés, pihenés, szabadprogram. Városi séta során ismerkedés a főbb látnivalókkal. Az óvárosa sok érdekes látnivalóval várja a turistákat.  Sétálni, az óvároshoz hasonlóan, a tengerpart, és a parti sétány is egy hangulatos, helyszín.

Bari

3. nap Bari – Castel del Monte – Monopoli – Polignano a Mare (kb. 220 km)

Reggeli után szabadprogram, vagy egész napos fakultativ kirándulás során ismerkedés Bari nevezetességeivel,  majd a rejtélyes Castel del Monte várral – melyet az 1240-es években – II. Frigyes német-római császár épített.  Különleges látnivaló, építészeti-matematikai szabályossága miatt. 1996 óta a Világörökség része. A várhoz vezető sétaúton emelkedünk a környék fölé, élvezzük a környék panorámáját. A közel nyolcszáz éve épült egy nyolcszög alakú, nyolc darab nyolcszögletű tornyú erődnek minden emeletén nyolc egyforma terem található.

Castel dei Monte

Délutáni programban pedig Polignano a Mare egy festői, képeslapokra kívánkozó, a tenger melletti sziklákra épült falu felkeresése, mely Puglia egyik legromantikusabb, legszebb települése, mely nemzetközileg híres nyaralóhely. Szép kis óvárosának szűk utcáiban is jókat lehet sétálni. Következő program: Monopoli, ahol séta az óvárosban, majd a szép Maldív hatású strandok – felfedezése: Lido Sabbia D’oro. Útiköltség: 30.-Eur/fő)

Sabbia

4. nap Bari – egész napos szabadprogram, fürdés, pihenés

BARI29

5. nap Matera-Ostuni-Alberobello (kb. 300 km)

Fakultatív egész napos kirándulás (útiköltség: 40.-Eur/fő) – Puglia csodálatos városaiba. Elutazás a barlanglakásairól ismert Matera-ba, melyekben már Kr. e. 7000-ben is éltek emberek. Óvárosa, vagy inkább úgy mondhatjuk, hogy ősi városa, annak barlanglakásaival (Sassi di Matera) a Világörökség része. Mágikus, hihetetlen, egyedi, gyönyörű hely Matera, kevés helyen látni ilyet Európában.

Matera

Majd továbbutazás Ostuniba, melynek óvárosát ősi városfalak fogják közre. Puglia régió egyik legfestőibb városa ez. A dombon lévő fehérváros óvárosának labirintusában sétálva, megtekintetjük a 15. századi, látványos székesegyházat is.

Ostuni

Délután pedig a kirándulás fénypontjaként Alberobello felkeresése, mely különleges házairól, a kúpos tetejű kis trulló-házakról ismert település.

Alberobello

Sehol máshol a világon nem terjedtek el a trullo-házak. Szintén a Világörökség részét képezik. Szállás az előző nap szerint

6. nap Bari-Trani-hazautazás (kb. 1720 km)

Reggeli a szállodában. A kora délutáni órákban elutazás Trani-ba, ahol városi séta, mely egy kifejezetten autentikus és gyönyörű kis, középkori kikötőváros, halászokkal, csodás katedrálissal.

Trani

Másik fő látnivaló a vár, a Castello Di Trani.  A program után San Marino – Velence-Trieszt-Maribor útvonalon keresztül hazautazás.  Éjszaka az autóbuszon.

7. nap Hazaérkezés

Tornyosnémeti-Nagykanizsa-Budapest útvonalon át Békéscsabára utazás. Hazaérkezés várhatóan az esti órákban.

Utazás: 49 fh nyugati típusú, biztonsági övekkel felszerelt, komfortos autóbusszal

Időpontok:   2024. szeptember 23-29.

Irányár:        165.900 Ft/fő  + helyi idegenforgalmi adó 2 Eur/fő/éj  Kötelező külföldi biztosítás: 700 Ft/fő/nap

Irányárban szerepel: útiköltség, 4 szállás, 4 reggeli.  (4 fakultatív vacsora összesen: 40 Eur/fő)

Castel del Monte 20 Eur/fő tárlatvezetéssel, Matera 15 Eur/fő

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, tárlatvezetést, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Külföldi biztosításról és az országok információiról a www.continent.hu weboldalon tájékozódhatnak Utasaink!

Jelentkezés : 60.000.- Ft/fő előleggel, különbözet fizetés indulás előtti 35. napig
Kellemes utat és jó időt kívánunk!

Continent Utazási Iroda 

5600 Békéscsaba
Gyóni Géza u. 21.
Tel.: 30/935-7985, 66/442-145, 66/453-678

Search

+