Vasúttal a Semmeringen és Pozsony – november (2 nap) Irányár: 34.900 Ft/fő

Dátum/Időpont
2021/11/05 - 2021/11/06

Úti cél
Semmering


Semmeringbahn és Pozsony

2021. november 05-06.

1. nap
Találkozás 05.00 h-kor Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti parkolóban. Elutazás Békéscsaba-Kecskemét-Budapest-Hegyeshalom útvonalon át Ausztriába –Gloggnitz-ba, ahol ellátogatunk a világhírű Lindt csokoládégyár mintaboltjába, mely minden édesszájú álma. Sokféle és ízesítésű csokoládé közül választhatnak a vásárlók. (kóstolási lehetőség)

Vonat

Ezután a Semmeringre utazunk, ahol a Magic Mountain Express kabinos felvonóval feljuthatunk / vagy séta a hegyi Panoráma úton – a Hirschenkogel hegycsúcsra (1340 m). Itt meghódítjuk a Millenium kilátót és megcsodálhatjuk a környező hegyeket: Rax, Schneeberg. (étkezési lehetőség) Szabadidőt követően gyalog is lehet lesétálni a hegyről egy jól kiépített panorámaúton. Továbbutazva megállunk a Semmering hegy lábánál található Maria Schutz-ban, mely a Mária út egyik fontos állomása és csodatévő forrásáról híres. A templom megtekintését követően megkóstolhatjuk helyi fánkspecialitásokat.  a vasútállomásra indulunk tovább, majd Semmeringről-Wiener Neustadtba utazhatunk szép változatos tájakon. (az út hossza 42 perc). Visszaszállva autóbuszunkra, szálláshelyünkre Mosonmagyaróvárra utazás. Elhelyezés 3* Hotel 2-3 ágyas, zuhanyzós szobáiban. (fakultatív vacsora lehetőség a szálloda éttermében)

2. nap
Svédasztalos reggeli után Szlovák fővárosba Pozsonyba kirándulunk. Először Várhoz látogatunk, a várdombról szép rálátás nyílik a városra és a Dunára.

Pozsony

Ajánlott látnivalók városi séta során: a magyar királyok és királynők koronázási színhelyéül szolgáló Szent Márton székesegyház, valamint Prímási palota, a Jezsuita templom, Ó-városház. Majd kb. 1 órásszabadprogram után – vásárlási lehetőség egy nagy bevásárló központban. Délután hazautazás Rajka-Budapest-Kecskemét útvonalon át. Hazaérkezés az esti órákban.

Utazás: kényelmes, légkondicionált 49+2 fh nyugati típusú, biztonsági övekkel ellátott autóbusszal, minimális létszám: 35 fő

Irányár 34.900 Ft/fő + külföldi biztosítás 1.140.-Ft/fő (betegség, baleset, poggyász) biztosítási tájékoztató a weboldalunkon
Irányár tartalmazza:az útiköltséget, 1 belföldi szállást reggelivel

Vasútjegy:           kb. 4.500.-Ft/fő (helyjeggyel)
Kabinos felvonó (kb. 16.-Eur, fizetendő a helyszínen – időjárásfüggő) vagy hegyi séta a panoráma úton

üh.d.kb. 400 Ft/fő/Mosonmagyaróvár – helyszínen fizetendő

Az ország úti okmány, egészségügyi előírásai az irodában átvehetők, valamint a continent.hu weboldalon (hasznos infók menü, tanácsok országonként almenüben) megtekinthetők!

Előleg: 15.000.-Ft/fő Kellemes utat és jó utat kívánunk!

Continent Utazási Iroda 

5600 Békéscsaba
Gyóni Géza u. 21.
Tel.: 30/935-7985, 66/442-145, 66/453-678

Országinfók a www.continent.hu weboldalon, a hasznos infók menü, “Tanácsok országonként” almenüben megtalálhatók, vagy      irodánkban átvehetők! 

Search

+