Leszállítottak egy egész családot a repülőről – a maszk miatt!

16 szept 2020 Híreink
image_pdfimage_print

Egy egész családot leszállítottak a járatról, mert a 19 hónapos baba nem vett fel maszkot!

A BBC News cikke szerint a gép kedden felszálláshoz készült Calgaryból Toronto felé, és a légiutas-kísérők arra szólították fel a szülőket, hogy kisgyermekeik vegyenek fel maszkot az utazáshoz.

Mint a gyermekek apja, Safwan Choudhry elmondta, hároméves lányuk azért vette le a maszkját, mert éppen evett, 19 hónapos kislányuk viszont hisztérikusan sírt. A férfi arra kérte a személyzetet, hogy a kislány hadd fejezze be az evést, de ezt nem engedték, ezért a kislány felvette a maszkot. A 19 hónapos kislányra azonban nem tudták ráadni, mert annyira sírt, majd hányt is.
A légiutas-kísérők rendőri segítséget hívtak és felszólították a családot, hogy hagyják el a gépet. Az apa szerint nagyon agresszíven léptek fel velük szemben, letartóztatással, vádemeléssel és börtönnel fenyegették meg őket, amennyiben nem szállnak le. A férfi szerint sok utas együttérző volt. Mint hozzátette: ő és felesége végig maszkban voltak, tisztelettudóan viselkedtek. Végül abba is beleegyeztek, hogy leszállnak.

Később utánanéztek a kanadai szabályoknak és kiderült, hogy a 19 hónapos gyermeknek nem is kellett volna maszkot viselnie!

A WestJet közleményében az állította, hogy a hároméves gyermek sem viselt maszkot.
Az apa telefonnal készített felvétele szerint azonban a kislányon volt maszk és a fedélzetre lépő rendőrök is megerősítették, hogy a gyerek maszkot viselt.
A család távozása után a légitársaság törölte és másnapra tolta át a járatot, mivel a fedélzeten uralkodó hangulat miatt a személyzet nem érezte magát biztonságban.

forrás: MTI

Search

+