Utazási korlátozások 2020. szeptember hónapra

image_pdfimage_print

2020.08.28-i Kormányinfó alapján

“Szeptembertől külföldiek nem léphetnek be Magyarországra, a hazatérő magyaroknak 14 napra karanténba kell menni, vagy két koronavírus tesztet végeztetni” – a fenti dátumú bejelentés alapján. “Két színkód lesz, minden vörös és Magyarország zöld lesz!”

Mivel ez egyenlőre csak szeptember hónapra érvényes – utasainknak ajánljuk, hogy szeptemberi útjaikról októberre jelentkezzenek át, vagy októberi érkezésű utakra.

korábbi:

2020.08.18. állapot alapján

Figyelem! A térkép azt mutatja meg, hogy a Magyarországra visszatérés szempontjából az ország zöld, sárga, vagy piros besorolású, Magyarországra való visszatéréskor kell-e karanténba vonulni! Nem mutatja meg, hogy az adott országba beléphetünk-e magyar állampolgárként! Tehát tájékozódjunk arról is, hogy magyar (vagy határon túli) állampolgárként beléphetünk-e az országba, illetve vannak-e speciális szabályok, vagy esetleges karanténkötelezettség a célországba! Ez jelenleg leginkább EU-n kívüli országok esetében merülhet fel.

Forrás: utazas-nyaralas.info

 


Utazási tanácsok országonként – A Konzuli Szolgálat tájékoztatója

Az országos tisztifőorvos járványügyi kockázati besorolása alapján az egyes országok biztonsági besorolása az alábbiak szerint módosult:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/download/c/65/a2000/Orszaglista200807.pdf

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

 

 

Search

+